17 Mayıs 2017 Çarşamba

Erasmus+ Let The Science Discover Us Projesi 3. Hareketlilik Çek Cumhuriyeti´nin Otrokovice kentinde yapıldı.

NECMİ ASFUROĞLU ANADOLU LİSESİ ERASMUS+ LET THE SCIENCE DISCOVER US PROJESİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ ÇEK CUMHURİYETİ’NDE

Okulumuz Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ Let The Science Discover Us Projemiz kapsamında 3. Hareketliliği 9 – 14 Mayıs 2017 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nin Otrokovice kentinde gerçekleşti. Okulumuzdan Proje Koordinatörü/Bilişim Teknolojileri öğretmeni Mustafa Akıncı, İngilizce öğretmeni Mehmet SUSAM, Kimya Öğretmeni Necdet PAYASLI; öğrencilerimiz Muhsin AKDOĞAN, Mami BURGAÇ, Ayet ASFUROĞLU, Cansu AŞKAR, Defne SAHİLLİOĞLU ve Emir Berkay ÇETİNTÜRK bu hareketliliğe katılmıştır.

Ev sahibi Stredni Prumyslova Skola Otrokovice Lisesi’nde 4 gün boyunca Bilim Fuarı, Konferans ve sunumlar yapılmıştır. Programın ilk gününde Stredni Prumyslova Skola Otrokovice Lisesi öğrencileri Experimentarium Proje Binasında deney çalışmalarını misafir okul öğrenci ve öğretmenlerine sunmuşlardır.
 İkinci misafir okul öğrencilerinin deney sunumları ve gösterileri yapılmıştır. Öğrencilerimiz “Simple Pendulum” isimli Yerçekimi deneyini başarılı bir şekilde sunmuşlardır. İspanya Institut Marina Lisesi öğrencileri “Robotic” çalışmasını, İtalya ISIS Valdarno Lisesi öğrencileri “Hidroliz” deneyini, Macaristan Péter András Gimnázium és Kollégium Lisesi öğrencileri “Magic&Chemistry” deneyini sergilemişlerdir.
Üçüncü gün Çek Cumhuriyeti Prag Üniversitesi Akademisyen Michael Londesborough tarafından “Science popularization, Chemical Experiments” konferansı verilmiştir.
Dördüncü gün misafir okul öğrencileri tarafından kültür sunumları yapılmıştır. Öğrencilerimiz yaptığı Türkiye, Hatay, Geleneklerimiz ve Yöresel tatlarımız sunumu çok ilgi çekmiştir.


Program kapsamında Morava nehri Bot Turu, Zlin Tomas Bata Müzesi, Zlin Zoo Park ve Prag National Technical Museum gibi önemli yerler ziyaret edilmiştir. Zlin ve Prag şehir gezileri de hareketliliğe renk katmıştır.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder